Τρώγοντας αυτό το τρόφιμο κινδυνεύουμε λιγότερο από παχυσαρκία
23:04 - 27/07/2021
Η αυξημένη κατανάλωση ξηρών καρπών έστω και κατά μισή μερίδα ημερησίως συνδέεται με περιορισμένη πρόσληψη βάρους και χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, σύμφωνα με μία μεγάλη, μακρόχρονη παρατηρητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ Nutrition, Prevention & Health.
Η υποκατάσταση ανθυγιεινών τροφίμων όπως το επεξεργασμένο κρέας, οι τηγανιτές πατάτες και άλλα τέτοιου είδους προϊόντα με μισή μερίδα ξηρών καρπών ενδεχομένως να αποτελεί μια απλή στρατηγική για να αποφύγουμε τη σταδιακή αύξηση του βάρους που συνοδεύει τη γήρανση, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι έχουν και αρκετές θερμίδες με
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr