Όσοι παίρνουν αρκετή από αυτήν τη βιταμίνη έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακό επεισόδιο
10:10 - 21/10/2021
Τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Κ μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.
Τα ευρήματα προέρχονται από διατροφικά δεδομένα περισσότερων από 53.000 Δανών ενηλίκων. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στη βιταμίνη Κ, η οποία έρχεται σε δύο μορφές:
βιταμίνη Κ1: πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φυτικά έλαια
βιταμίνη Κ2: κρέας, αυγά και ζυμωμένα τρόφιμα, όπως το τυρί
Για 21 χρόνια κατά μέσο όρο, παρακολουθούσαν τους συμμετέχοντες για νοσηλεία από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και περιφερική αρτηριακή νόσο (φραγμένες αρτηρίες στα πόδια).
Σχετικά με την βιταμίνη Κ και την επίδρασή της στην καρδιά, διαπιστώθηκε ότι:
τα άτομα με την με
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr