Σαν βιολογικό όπλο ο κορωνοϊός

09:00 - 11/03/2020

"Είναι πιθανό να κολλήσουμε όλοι, αλλά δεν πρέπει να κολλήσουμε όλοι μαζί", αναφέρουν Έλληνες επιστήμονες. Τα χαρακτηριστικά του ιού και γιατί κρίθηκε αναγκαία ενέργεια το κλείσιμο των σχολείων.

Διαβάστε Περισσότερα στο euro2day.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

ΠΟΥ: Πανδημία ο κορωνοϊός

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πλέον ο κορωνoϊός είναι πανδημία.

Διαβάστε το στο tovima

ΠΟΥ: Πανδημία ο κορωνοϊός

"Πανδημία" χαρακτηρίζει πλέον τον κορωνοϊό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο Οργανισμός εκφράζει την έντονη ανησυχία του τόσο για το βαθμό εξάπλωσης και δριμύτητας του ιού όσο και για το βαθμό αδράνειας. "Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 εκτός Κίνας έχει 13πλασιαστεί και ο αριθμός των χωρών που έχουν πληγεί έχει τριπλασιαστεί", σημειώνει ο ΠΟΥ. Ο Οργανισμός εκτιμά πως το επόμενο διάστημα ο αριθμός των θανάτων και ο αριθμός των χωρών στις οποίες εξαπλώνεται θα αυξηθούν.

Διαβάστε το στο thestival.gr

ΠΟΥ: Πανδημία ο κορωνοϊός

Πάνω από 4.300 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 121.000. Το άρθρο ΠΟΥ: Πανδημία ο κορωνοϊός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Έφτασε μέχρι το Κονγκό ο κορωνοϊός

Σε μια ακόμα χώρα εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, αυτή την φορά πρόκειται για την αφρικανική Δημοκρατία του Κονγκό.  Ο ασθενής είναι πολίτης από το Βέλγιο που βρίσκεται στη χώρα για αρκετές μέρες, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Eteni Longondo. «Ιχνηλατούμε τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του ώστε να μπορέσουν επίσης να τεθούν σε καραντίνα και να περάσουν από τεστ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η έβδομηυποσαχάρια χώρα που επιβεβαιώνει κρούσμα κορωνοϊού, τη στιγμή μάλιστα που ελπίζει ότι θα ανακηρύξει λήξασα την επιδημία του Έμπολα τον επόμενο μήνα στην περίπτωση που δεν υπάρξουν νέα κρούσματα τις τρεις εβδομάδες που ακολουθούν.

Διαβάστε το στο pronews.gr

ΠΟΥ: Οι 14 μύθοι γύρω από τον κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που σήμερα χαρακτήρισε τον κορωνοϊό πανδημία, έχει δημοσιεύσει μια σειρά από κάρτες στις οποίες δίνει απαντήσεις σε καθημερινές απορίες πολιτών που προσπαθούν να προστατευθούν από την μετάδοση του ιού. 1. Ο νέος κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί σε περιοχές με ζεστό και υγρό κλίμα Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο νέος κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί σε όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν ζεστό καιρό με υγρασία. Ανεξαρτήτως κλίματος, ο ΠΟΥ συνιστά την υιοθέτηση προληπτικών μέτρων σε κάθε περιοχή όπου έχουν αναφερθεί κρούσματα κορωνοϊού. Ο καλύτερος τρόπος να προστατέψεις τον εαυτό σου ενάντια στον κορωνοϊό είναι συχνός καθαρισμός των χεριών. Έτσι, ε

Διαβάστε το στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ euro2day.gr

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σήμερα - πότε θα καθαρίσει ο ουρανός

Συνελήφθη 15χρονος στον Ωρωπό, τραυμάτισε ανήλικο με μαχαίρι

Κικίλιας: Πάμε για πάρα πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο

Από πνιγμό λόγω τροφής προήλθε ο θάνατος του βρέφους στην Κω

Τι έβγαλαν οι έλεγχοι των επιθεωρητών στη Μύκονο

Η Volvo Car Hellas αγκάλιασε την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα