#Ιλαρά

Ιλαρά: Άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί των παιδιών που ζουν στους οικισμούς Ρομά

iatropedia.gr
Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και των ΚΟΜΥ στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. The post Ιλαρά: Άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί των παιδιών που ζουν στους οικισμούς Ρομά appeared first on Iatropedia.
15:09 28/03/2024

Θ. Ψαλτοπούλου: Η «επιστροφή» της Ιλαράς – Τι ισχύει στην Ελλάδα και τι πρέπει να προσέξουμε

e-ptolemeos.gr
Η εκπομπή Μέρα Μεσημέρι με την Φωτεινή Μάντσου φιλοξένησε την Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Παθολόγος – Καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.
20:53 01/03/2024

Ιλαρά: Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για έξαρση κρουσμάτων – Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες

iatropedia.gr
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά The post Ιλαρά: Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για έξαρση κρουσμάτων – Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες appeared first on Iatropedia.
17:09 29/02/2024

Ιλαρά: Τα συμπτώματα που προκαλεί και οι επιπλοκές που μπορεί να έχει

iatropedia.gr
Περισσότερα από 1.800 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με το ECDC. The post Ιλαρά: Τα συμπτώματα που προκαλεί και οι επιπλοκές που μπορεί να έχει appeared first on Iatropedia.
11:09 11/02/2024

Ιλαρά: Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανού επιδημικού κύματος

iatropedia.gr
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του οργανισμού, καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. The post Ιλαρά: Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανού επιδημικού κύματος appeared first on Iatropedia.
16:09 10/02/2024

Αυξάνονται τα κρούσματα Ιλαράς -«Καμπανάκι» ΕΟΔΥ για πιθανό επιδημικό κύμα

irafina.gr
Νέες εστίες επιδημικών εξάρσεων της ιλαράς παρατηρούνται σε διεθνές επίπεδο, με τον ΕΟΔΥ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω της υπερ-μεταδοτικότητάς της νόσου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο μέσος αριθμός ατόμων που θα μολύνει κάποιος ή κάποια με τον ιό ξεπερνά τα 15 άτομα. Ενδεικτικά είναι επίσης τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, […]
12:46 10/02/2024

Οδηγίες των γιατρών στους γονεις για την Ιλαρά και τον στρεπτόκοκκο που ειναι σε έξαρση

olympia.gr
Προβληματισμό στις υγειονομικές Αρχές έχει προκαλέσει η έξαρση της ιλαράς και του στρεπτόκοκκου, με τα περιστατικά να πολλαπλασιάζονται με φρενήρεις ρυθμούς. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η πανδημία έχει προκαλέσει «ρήγμα» στη συλλογική ανοσία του πληθυσμού. «Έχουμε και εδώ αρκετά κρούσματα ιλαράς. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι στο εξωτερικό δεν περίμεναν ότι θα είχαν τέτοια […] Οδηγίες των γιατρών στους γονεις για την Ιλαρά και τον στρεπτόκοκκο που ειναι σε έξαρση - olympia
14:28 09/02/2024

Ιλαρά: Η πιο μολυσματική ασθένεια που έχει γνωρίσει η επιστήμη

blueskytv.gr
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Πανεπιστημίου Harvard, του Πανεπιστημίου Lancaster και του U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC), τα περιστατικά ιλαράς πέρυσι αυξήθηκαν κατά 18% σε 9 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι θάνατοι από ιλαρά αυξήθηκαν κατά 43% συγκριτικά με πέρυσι με 130.000 θανάτους το 2022, με τους περισσότερους θανάτους να […] Ιλαρά: Η πιο μολυσματική ασθένεια που έχει γνωρίσει η επιστήμη on BLUE SKY.
16:46 08/02/2024

Ιλαρά: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι ταξιδεύουν

iatropedia.gr
Συστήνεται η επιβεβαίωση του πλήρους εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου MMR πριν από το ταξίδι The post Ιλαρά: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι ταξιδεύουν appeared first on Iatropedia.
16:09 08/02/2024

Ιλαρά: Τέσσερα τα κρούσματα στην Κρήτη, το ένα με νοσηλεία σε νοσοκομείο

iatropedia.gr
Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ιλαράς στην Κρήτη, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά. Καθησυχαστικές οι αρχές. The post Ιλαρά: Τέσσερα τα κρούσματα στην Κρήτη, το ένα με νοσηλεία σε νοσοκομείο appeared first on Iatropedia.
12:09 07/02/2024

ΕΟΔΥ: Συναγερμός για την Ιλαρά

vita.gr
Εντοπίστηκαν κρούσματα ιλαράς και στην Ελλάδα - Δείτε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
17:28 05/02/2024

Ιλαρά: Συστήνεται ομάδα εργασίας για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και την αντιμετώπιση τυχόν έξαρσης στην Ελλάδα

iatropedia.gr
Η σύσταση της ομάδας εργασίας κρίθηκε σκόπιμη καθώς υπάρχουν αναφορές για έξαρση στη Ρουμανία, στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία The post Ιλαρά: Συστήνεται ομάδα εργασίας για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και την αντιμετώπιση τυχόν έξαρσης στην Ελλάδα appeared first on Iatropedia.
17:09 05/02/2024

Ιλαρά: Έρχονται μέτρα από τον ΕΟΔΥ – Έξαρση κρουσμάτων στην Ευρώπη

logiastarata.gr
Μέτρα θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ για την αποφυγή κινδύνου έξαρσης κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και εντός της ημέρας, ενδέχεται να ανακοινωθεί αύξηση των εμβολιασμών από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Την κινητοποίηση των υγειονομικών Αρχών προκάλεσε ο εντοπισμός δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ιλαράς στην Κρήτη και ενός ακόμη στη […] The post Ιλαρά: Έρχονται μέτρα από τον ΕΟΔΥ – Έξαρση κρουσμάτων στην Ευρώπη appeared first on Λόγια-Σταράτα.
17:00 05/02/2024

Ιλαρά – Ελλάδα: Επί ποδός οι αρχές – Έκτακτη σύσκεψη και μέτρα από τον ΕΟΔΥ για τους εμβολιασμούς

iatropedia.gr
Έξαρση της ιλαράς κατά τα πρότυπα της επιδημίας που εξελίσσεται στην Ευρώπη, αναμένουν και στη χώρα μας οι αρχές. The post Ιλαρά – Ελλάδα: Επί ποδός οι αρχές – Έκτακτη σύσκεψη και μέτρα από τον ΕΟΔΥ για τους εμβολιασμούς appeared first on Iatropedia.
08:09 02/02/2024

Ιλαρά: Η έξαρση στην Ευρώπη φέρνει έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα – Το σχέδιο του ΕΟΔΥ

empisteutiko.gr
Τα κρούσματα της ιλαράς αυξήθηκαν κατά 30 φορές εντός του 2023 σε πολλές χώρες της Ευρώπης κι όλοι οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί (ΠΟΥ, ECDC) έχουν σημάνει το καμπανάκι του κινδύνου, με τον ΕΟΔΥ να δρομολογεί πρόγραμμα ενίσχυσης της ανοσίας του πληθυσμού έναντι της έξαρσης. «Θέλουμε να ενισχύσουμε την ανοσία στην κοινότητα έναντι της ιλαράς», δηλώνει ο Καθηγητής Επιδημιολογίας […] The post Ιλαρά: Η έξαρση στην Ευρώπη φέρνει έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα – Το σχέδιο του ΕΟΔΥ appeared first on Empisteutiko.gr.
10:58 29/01/2024

Θύμα του covid-19 και η καταπολέμηση της Ιλαράς: Η πανδημία διέκοψε τους εμβολιασμούς εκατομμυρίων παιδιών και αύξησε κατακόρυφα τα κρούσματα

hellasjournal.com
Η πανδημία της covid-19 διέκοψε τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της ιλαράς παγκοσμίως το 2020 και το 2021,
11:32 24/10/2022

Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα το Ινστιτούτο Παστέρ για τη διάγνωση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Newsit
Το Διαγνωστικό Τμήμα και το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Ιλαράς και Ερυθράς είναι σε ετοιμότητα για τη διάγνωση εξανθηματικών νόσων όπως η ευλογιά των πιθήκων, έκανε γνωστό το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ). Ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση για την ευλογιά των πιθήκων που έκανε ο Δρ. Μανόλης Aγγελάκης, ιατρός βιοπαθολόγος, κλινικός μικροβιολόγος, διευθυντής του Διαγνωστικού Τμήματος και των ... Περισσότερα To άρθρο Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα το Ινστιτούτο Παστέρ για τη διάγνωση κρουσμάτων στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
16:48 24/05/2022

Σ.Τσιόδρας: «Είναι σημαντικός ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών ως δυο έτη χωρίς καθυστέρηση»

pronews.gr
Στην ανάγκη να εμβολιαστούν κανονικά τα βρέφη και όλα τα μωρά έως 2 ετών, στάθηκε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Τσιόδρας, κατά την ανακοίνωση του νεότερου απολογισμού, τόνισε πως οι γονείς θα πρέπει να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά τους «χωρίς κανέναν ενδοιασμό», ώστε να αποφευχθούν τυχόν μοιραία κρούσματα. Στο εξωτερικό έχει διαπιστωθεί πως αρκετά ανήλικα παιδιά έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και κάποια, σε σπάνιες περιπτώσεις, που έχουν υποκείμενα νοσήματα, είτε έχουν βρεθεί σε σοβαρή κατάσταση, είτε υπήρξαν περιπτώσεις θανάτου. Αυτό έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές
09:04 31/03/2020

Επιδημία Ιλαράς με 6.000 νεκρούς στη Λ.Δ. του Κονγκό

ert.gr
Η μεγαλύτερη και η ταχύτερα εξαπλούμενη  επιδημία ιλαράς στο κόσμο συμφωνα με  τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,  έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το θάνατο περισσοτέρων από 6.000 ανθρώπων.  Στην ιστοσελίδα του BBC αναφέρεται ότι περίπου 310.000 ύποπτα κρούσματα ιλαράς έχουν αναφερθεί από την έναρξη της επιδημίας στις αρχές του περασμένου χρόνου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Περισσότερα από 18 www.ert.gr
12:33 08/01/2020

Ξεπερνούν τα 5500 κρούσματα Ιλαράς στη Σομόα – 79 νεκροί τα θύματα της επιδημίας

pentapostagma.gr
Η επιδημία ιλαράς η οποία πλήττει τη Σαμόα έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 79 ανθρώπους, ενώ τα κρούσματα της ασθένειας στο αρχιπέλαγος ανέρχονται σε 5.500, ανέφεραν οι αρχές σήμερα. «Τελευταία νέα: 5.520 κρούσματα ιλαράς έχουν αναφερθεί από το ξέσπασμα της ασθένειας και 26 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Ως σήμερα, έχουν καταγραφεί 79 θάνατοι... Διαβάστε περισσότερα The post Ξεπερνούν τα 5500 κρούσματα Ιλαράς στη Σομόα – 79 νεκροί τα θύματα της επιδημίας appeared first on Pentapostagma.gr.
10:58 22/12/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load