Κορωνοϊός: Στροφή στην υγιεινή διατροφή
thestival.gr
Σε πιο υγιεινή διατροφή στράφηκαν οι καταναλωτές στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος, καθώς προτίμησαν περισσότερο φρούτα και λαχανικά, ενώ μείωσαν τις δαπάνες τους για έτοιμα γεύματα. Επίσης, όσοι έμειναν σπίτι αυτό το διάστημα, πειραματίστηκαν με νέες συνταγές και πέταξαν λιγότερο φαγητό, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε με δείγμα σχεδόν 11.000 καταναλωτών σε 11 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Η συντονίστρια της έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας στο Βέλγιο, Σαρλότ ντε Μπάκερ, επεσήμανε ότι «εν μέσω του lockdown οι άνθρωποι τρώνε πιο υγιεινά, μαγειρεύουν το δικό τους φαγητό και καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά
08:16 14/05/2020