Τι έτρωγαν καθημερινά οι Αρχαίοι Έλληνες
pronews.gr
Στη σύγχρονη εποχή υπάρχει μεγάλη ποικιλία τροφών, δεν συνέβαινε το ίδιο όπως και στην Αρχαία Ελλάδα.
Πολλές από τις σημερινές τροφές ήταν εντελώς άγνωστες στην Αρχαία Ελλάδα, ενώ οι συνήθειές μας όσον αφορά στη διατροφή διαφέρουν σημαντικά. Οι αρχαίοι Έλληνες ξεκινούσαν την ημέρα τους με ένα πολύ λιτό γεύμα, το οποίο περιελάμβανε λίγο κριθαρένιο ψωμί, βουτηγμένο σε ανέρωτο κρασί, μαζί με ελιές και σύκα. Ένα επίσης σύνηθες πρωινό ήταν ο «κυκεώνας», ένα ρόφημα από βρασμένο κριθάρι, αρωματισμένο με μέντα ή θυμάρι, που πίστευαν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Το μεσημέρι συνήθιζαν να τρώνε ψάρια, όπως τσιπούρες, μπαρμπούνια, σαρδέλες και χέλια, όσπρια και κυρίως φακές, φασόλια, ρεβίθια, μπιζέλια κ
23:26 21/08/2020