Φορολογικές δηλώσεις: Η πλατφόρμα για τα λάθη και τις παραλείψεις
08:26 - 25/06/2020
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις, ώστε να διορθωθούν λάθη και τυχόν παραλείψεις.Η ΑΑΔΕ άνοιξε για τις φορολογικές δηλώσεις ειδική πλατφόρμα για τις τροποποιήσεις.
Συγκεκριμένα, η νέα πλατφόρμα είναι ι διαθέσιμη από τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) και αφορά την δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2019, ενώ έχει προστεθεί πεδίο που αφορά την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.
Μάλιστα, οι εν λόγω διορθώσεις στη δήλωση θα πρέπει να γίνουν εντός της προθεσμίας υποβολής της αρχικής δήλωσης δηλαδή έως τις 29 Ιουλίου προκειμένου οι φορολογούμενοι να αποφύγουν τα αυτοτελή πρόστιμα των 100, 250 ή 500 ευρώ.
Σε περίπτωση όμως, που η τροποποίηση αφορά αναδρομικές απ
Διαβάστε Περισσότερα στο ieidiseis.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Φορολογικές δηλώσεις: Διορθώστε τα λάθη χωρίς να πληρώσετε πρόστιμο
Πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 500 ευρώ προβλέπεται για όσους έχουν κάνει λάθη στις φορολογικές δηλώσεις και δεν έχουν προχωρήσει εμπρόθεσμα στη διόρθωσή τους.Οι περιπτώσεις στις οποίες δεν επιβάλεται πρόστιμο αν διορθωθούν εγκαίρως τα λάθη, και συγκεκριμένα μέχρι τις 29 Ιουλίου που έχουν γίνει στις φορολογικές δηλώσεις, είναι οι ακόλουθες:
Εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος λόγω βεβαιώσεων αποδοχών που εκδόθηκαν καθυστερημένα. Αν ο εργοδότης εκδώσει καθυστερημένα τη βεβαίωση αποδοχών και ο μισθωτός υποβάλει τροποποιητική δήλωση εντός του έτους του οποίου εκδόθηκε η βεβαίωση, δεν βαρύνεται με πρόστιμο.
Εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις, που αφορούν σε
Διαβάστε το στο dikaiologitika.gr