Κ.Μητσοτάκης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν συμφωνήσω με Αίγυπτο για μηδενική ή μερική επήρεια συμπλέγματος Μεγίστης
20:20 - 25/06/2020
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν συμφωνήσει με την Αίγυπτο για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να πετύχει πολιτική συναίνεση, καθώς σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία με την Αίγυπτο, αυτή θα περιλαμβάνει μηδαμινή ή μειωμένη επήρεια στο Καστελόριζο και αρκετά μειωμένη επήρεια σε Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο.
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο, με το Κάιρο να απορρίπτει σε πρώτη φάση την ελληνική πρόταση η οποία ήδη περιελάμβανε αρκετή μειωμένη επήρεια σε Καστελόριζο, Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, επ΄αυτού έχουν ήδη ενημερωθεί και κόμματα της αντιπολί
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr