'Ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός' (ΦΩΤΟ)

18:34 - 29/06/2020

(ἐξομολογήσεις αὐτοσυνειδησίας τῶν Πρωτοκορυφαίων) Ἡ ἀνθρώπινη ἱστορία εἶναι μακρά καί μεγάλη γιά τά δικά μας ἀνθρώπινα καί διανθρώπινα μέτρα, μέ ἐναλλαγές δημιουργίας καί φθορᾶς, πολιτισμῶν καί πολέμων. Ὅμως, θεολογικά μετρώμενη, διατρέχει βασικά δύο ἑνότητες: περνάει ἀπό τή δημιουργία παρά Θεοῦ στήν ἐθελούσια πτώση τῆς ἀνηκοΐας καί τοῦ θανάτου, κι ἀπό τήν πτώση ἀνακαλεῖται ἐν Χριστῷ στήν ἀνάπλαση καί ἀνάσταση, παραμένοντας ἐσχατολογικά ἀνοικτή στή σχέση τῆς ὑπακοῆς καί στό δοξασμό τῆς ἐνθεώσεως, στήν αἰώνια μέθεξη τῆς σωτηρίας. Ὁ Θεός ἐνανθρωπίζει καί ἀναδέχεται σωτηριωδῶς τήν ἀνθρωπότητα μέ τήν ἐνανθρώπησή Του. Προσμένει τήν ἐλευθερία τῆς δικῆς μας ἀποδοχῆς, νά γίνουμε καί νά παραμένουμε

Διαβάστε Περισσότερα στο .romfea.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

‘Ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός”

Ἡ ἀνθρώπινη ἱστορία εἶναι μακρά καί μεγάλη γιά τά δικά μας ἀνθρώπινα καί διανθρώπινα μέτρα, μέ ἐναλλαγές δημιουργίας καί φθορᾶς, πολιτισμῶν καί πολέμων. Το άρθρο ‘Ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ .romfea.gr

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Αγίας Κυριακής Κερκύρας

Συνάντηση του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στα πυρόπληκτα χωριά της Ορεινής (ΦΩΤΟ)

Άγιος Παλλάδιος, πρώτος Επίσκοπος Σκωτίας και Ιρλανδίας

Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση στην Ιθάκη

Ο Σταγών Θεόκλητος στην Ιερά Μονή Διονυσίου (ΦΩΤΟ)