Λίμνη στην Ινδία έγινε ροζ και δεν είναι η πρώτη φορά (φώτο)
23:13 - 13/08/2020
Η λίμνη Λόναρ στην πολιτείας Μαχαράστρα στην Ινδία άλλαξε ξανά χρώμα, συγκεκριμένα έγινε ροζ, κάτι που δεν συνέβη για πρώτη φορά φέτος.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αλλαγή πιθανότατα οφείλεται είτε στην αυξημένη αλατότητα στο νερό είτε στην παρουσία φυκιών είτε στο συνδυασμό και των δύο, όπως είχε συμβεί σε τμήματα της λίμνης Γκρέιτ Σαλτ στη Γιούτα των ΗΠΑ ή τη λίμνη Χίλιερ στην Αυστραλία.
Ο τοπικός γεωλόγος Γκατζαναν Καράτ, μάλιστα, ανέφερε πως το φαινόμενο αυτό έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, αλλά δεν ήταν τόσο εμφανές. «Φαίνεται ιδιαίτερα κόκκινη φέτος, γιατί φέτος η αλατότητα του νερού έχει αυξηθεί. Η ποσότητα του νερού στη λίμνη έχει μειωθεί και η λίμνη έχει γίνει πιο ρηχή, οπότε η αλατότητα έ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr