Ιερά Σύνοδος Οικ. Πατριαρχείου: Ποινή αργίας στον Μητροπολίτη Βοστώνης – Απομακρύνει τον Νέας Ιερσέης

19:06 - 08/10/2020

Επιμέλεια: Δημήτρης Βούκιας – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: Την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ.κ Ευαγγέλου και μετάθεση στην Μητρόπολη Σάρδεων στην Μικρά Ασία, καθώς επίσης και ποινή αργίας στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο μέχρι τα Χριστούγεννα επέβαλλε το Οικουυεμενικό Πατριαρχείο σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε κατά την τρίτη ημέρα της  συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου. […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Τιμωρεί με αργία τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο

Σε αλλαγές προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς αποφάσισε να απομακρύνει τον Μητροπολίτη Ν. Ιερσέης Ευάγγελο και τιμωρεί με αργία τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ορίζοντας Πατριαρχικό Επίτροπο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Την ποινή της αργίας επέβαλλε στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο μέχρι τα Χριστούγεννα και όρισε Πατριαρχικό Επίτροπο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα. Ακόμα αποφάσισε την αναστολή του ισχύοντος Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής και τη σύνταξη νέου Συντάγματος. Η ποινή της αργίας επιβλήθηκε στον Μητροπολίτη Βοστώνης, όπως λέει η απόφαση

Διαβάστε το στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο