DW: Αυτός είναι ο λόγος που η Κίνα δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα
16:36 - 19/11/2020
Η Κίνα, παρότι από εκεί ξεκίνησαν όλα, έχει καταφέρει να κερδίσει τον κορωνοϊό και να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα που έχει ταλαιπωρήσει όλο τον πλανήτη.
Ο Ζονγκ Νανσάν είναι κάτι σαν τον Σωτήρη Τσιόδρα της Κίνας. Όπως αναφέρει η DW o κορυφαίος ερευνητής της αχανούς χώρας σε ζητήματα πανδημίας έκανε συστάσεις ήδη το 2002 όταν η Κίνα βρισκόταν αντιμέτωπη με το σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο SARS. Τότε οι Κινέζοι κατέγραψαν στο ενεργητικό τους σημαντικές εμπειρίες στη μάχη κατά των κορoνοϊών.
Οι γνώσεις αυτές έδωσαν στη Κίνα ένα σημαντικό προβάδισμα στην αντιμετώπιση της τωρινής υγειονομικής κρίσης σε σύγκριση με πολλές χώρες της Δύσης. Την ώρα που Ευρώπη και ΗΠΑ μάχονται το δεύτερο κύμα
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr