«Βόμβα» από τους εισαγγελείς στην δίκη του Ν.Σαρκοζί - Πρότειναν την φυλάκιση του
23:19 - 08/12/2020
Σε δυσμενή θέση φέρεται να βρίσκεται ο Νικολά Σαρκοζί, καθώς οι εισαγγελείς στην δίκη του πρότειναν την φυλάκισή του για τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τον Guardian, oι εισαγγελείς ζήτησαν την ίδια ποινή για τον δικηγόρο του Σαρκοζί και κατηγορούμενο, Τιερί Χέρτζογκ, καθώς και για τον πρώην δικαστή, Ζιλμπέρτ Αζιμπέρτ. Για τον Χέρτζογκ πρότειναν επίσης να απαλλαγεί για πέντε χρόνια από την δικηγορία.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες για διαφθορά και επιρροή - μεταξύ πολλών νομικών υποθέσεων εναντίον του - επιφέρουν μέγιστη ποινή 10 ετών και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ (1,2 εκατομμύρια δολάρια).
Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για προσφορά προνομιακής θέσης σε ανώτατο δικαστικό, με αντάλλαγμα εσωτερική
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr