Καταπραϋντικό και ελαφρύ κέικ χαμομηλιού
16:49 - 26/12/2020
Cucina povera
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
50 γραμμάρια κορν φλαουρ (αντικαταστήστε το με 50 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
130 γραμμάρια νερό
3 φακελάκια χαμομήλι
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
3 αυγά
80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη (ή απλή κρυσταλλική)
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
130 γραμμάρια σπορέλαιο
Μια πρέζα αλάτι
Λίγο ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Ετοιμάστε το τσάι, βράζοντας το νερό και αφήνοντας τα φακελάκια χαμομηλιού μέσα σε αυτό για 5 λεπτά. Βάλτε το μέλι, ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
Με το μίξερ, χτυπήστε τα αυγά
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr