Φθιώτιδος Συμεών: 'Ο Επίσκοπος της ιδιαίτερης πατρίδας μου ανεχώρησε για την ουράνια πατρίδα'

11:28 - 29/12/2020

Τὴν κατ᾽ ἄνθρωπον ὀδύνη καὶ θλίψη μου γιὰ τὴν κοίμηση τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Καστορίας κυροῦ Σεραφείμ μετά ἀπὸ μία γενναία μάχη μὲ τὸν φονικὸ κορωνοϊό, ἡ ὁποία τοῦ χάρισε ἕνα μαρτυρικὸ ἄνοιγμα πρὸς τὴν αἰωνιότητα, δὲν μπορῶ νὰ τὴν περιγράψω μέσα ἀπὸ αὐτὲς τὶς γραμμές.  Τὴν ἐσωτερική μου ὅμως βεβαιότητα ὅτι πορεύεται τὴν ὄντως «μακαρίαν ὁδὸν πρὸς τὴν ποθεινὴν πατρίδα» μπορῶ δημόσια νὰ τὴν καταθέσω καὶ νὰ τὴν ὑπογράψω μὲ τὸ αἷμα τῆς καρδιᾶς μου. Ὁ Ἐπίσκοπος τῆς ἰδιαίτερης πατρίδας μου ἀνεχώρησε γιὰ τὴν οὐράνια πατρίδα.  Μᾶς συνέδεσαν καὶ μᾶς ἕνωσαν δεσμοὶ πολλοί. Τὸν γνώρισα τὴν πρώτη μέρα, ποὺ ἔφτασε στὴν πλατεία Ὁμονοίας στὴν Καστοριά, μπροστὰ ἀπὸ τὴν βυζαντινὴ Ἐκκλησία

Διαβάστε Περισσότερα στο .romfea.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Φθιώτιδος: «Ο Επίσκοπος της ιδιαίτερης πατρίδας μου ανεχώρησε για την ουράνια πατρίδα»

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ: Τήν κατ’ άνθρωπον οδύνη καί θλίψη μου γιά τήν κοίμηση τού μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ μετά από μία γενναία μάχη μέ τόν φονικό κορωνοϊό, η οποία τού χάρισε ένα μαρτυρικό άνοιγμα πρός τήν αιωνιότητα, δέν μπορώ νά τήν περιγράψω μέσα από αυτές τίς γραμμές. Τήν εσωτερική μου όμως βεβαιότητα ότι πορεύεται τήν […]

Διαβάστε το στο vimaorthodoxias.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ .romfea.gr

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Αγίας Κυριακής Κερκύρας

Συνάντηση του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στα πυρόπληκτα χωριά της Ορεινής (ΦΩΤΟ)

Άγιος Παλλάδιος, πρώτος Επίσκοπος Σκωτίας και Ιρλανδίας

Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση στην Ιθάκη

Ο Σταγών Θεόκλητος στην Ιερά Μονή Διονυσίου (ΦΩΤΟ)