Το Ευαγγέλιο της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021 – Του Οσίου Θεοφυλάκτου του Επισκόπου Νικομήδειας

13:09 - 07/03/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΘ/ 29 – 40 – 29 Καί εγένετο ως ήγγισεν εις Βηθσφαγή καί Βηθανίαν πρός τό όρος τό καλούμενον ελαιών, απέστειλε δύο τών μαθητών αυτού… 30 ειπών Υπάγετε εις τήν κατέναντι κώμην, εν ή εισπορευόμενοι ευρήσετε πώλον δεδεμένον, εφ όν ουδείς πώποτε ανθρώπων εκάθισε λύσαντες αυτόν αγάγετε. 31 καί εάν τις υμάς […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 – Όσιος Θεοφύλακτος

Το Ευαγγέλιο της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021. Δευτέρα της Τυρινής. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Όσιος Θεοφύλακτος ο Επίσκοπος Νικομήδειας. Ο Άγιος Ερμής ο Απόστολος. Ο Όσιος Παύλος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος Πλουσιάδος. Κατά Λουκά: Η θριαμβευτική είσοδος στην Ιερουσαλήμ. Το Πάσχα με τους μαθητές. Η καθιέρωση της Θείας Ευχαριστίας. Η φιλονικία για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος. Προλέγεται η άρνηση του Πέτρου. Πορτοφόλι, σακίδιο και μάχαιρα. Η προσευχή στο Όρος των Ελαιών. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 – Όσιος Θεοφύλακτος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο