Αυτή είναι η τροφή που αυξάνει τον κίνδυνο της εμφάνισης της άνοιας
18:12 - 23/04/2021
Το επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition παρουσίασε μία έρευνα που αναφέρει ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να έχει σημαντικές πιθανότητες εμφάνισης άνοιας.
Στη νέα μελέτη, ερευνητές του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λιντς διαπίστωσαν ότι ακόμη και μικρή ποσότητα επεξεργασμένου κρέατος, που καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να αυξήσει δραματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας, αργότερα στη ζωή. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες, χρησιμοποίησαν δεδομένα 493.888 ατόμων, ηλικίας 40 έως 69 ετών, που είχαν καταγραφεί σε βρετανικό biobank.
«Η κατανάλωση του κρέατος εκτιμήθηκε μέσα από ένα σύντομο ερωτηματολόγιο για τις διατροφρικές συνήθε
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr