Το Ευαγγέλιο της Μεγάλης Δευτέρας 26 Απριλίου 2021

12:52 - 25/04/2021

Ευαγγέλιο: Μεγάλη Δευτέρα: ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΔ/ 3 – 35 – 3 Καθημένου δέ αυτού επί τού όρους τών ελαιών προσήλθον αυτώ οι μαθηταί κατ ιδίαν λέγοντες Ειπέ ημίν πότε ταύτα έσται, καί τί τό σημείον τής σής παρουσίας καί τής συντελείας τού αιώνος; 4 καί αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτοίς Βλέπετε μή τις υμάς πλανήση. […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ορθρινό Ευαγγέλιο Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 – Μεγάλη Δευτέρα

Το Ορθρινό Ευαγγέλιο της Μεγάλης Δευτέρας 26 Απριλίου 2021. Μεγάλη Δευτέρα με την παραβολή της άκαρπης συκής. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Ιωσήφ ο πάγκαλος. Ο Άγιος Βασιλέας ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Αμασείας. Η Αγία Γλαφύρα. Η Οσία Ιούστα. Κατά Ματθαίο: Η άκαρπη συκιά. Η εξουσία του Ιησού αμφισβητείται. Η παραβολή των δύο γιων. Η παραβολή του αμπελώνα και των γεωργών. Εωθινό Ευαγγελικό απόσπασμα από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ορθρινό Ευαγγέλιο Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 – Μεγάλη Δευτέρα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Καιρός αύριο: ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο για Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου

ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΕΜΥ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: ο καιρός αύριο Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Το άρθρο Καιρός αύριο: ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο για Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο