Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 12 Μαΐου 2021 – Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

13:16 - 11/05/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Ε/ 17 – 24 – 17 ο δέ Ιησούς απεκρίνατο αυτοίς Ο πατήρ μου έως άρτι εργάζεται, καγώ εργάζομαι. 18 διά τούτο ούν μάλλον εζήτουν αυτόν οι Ιουδαίοι αποκτείναι, ότι ου μόνον έλυε τό σάββατον, αλλά καί πατέρα ίδιον έλεγε τόν Θεόν, ίσον εαυτόν ποιών τώ Θεώ. 19 απεκρίνατο ούν ο Ιησούς […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 – Άγιος Επιφάνιος

Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 12 Μαΐου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Επιφάνιος ο Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Ο Άγιος Γερμανός ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης. Ο Όσιος Θεόδωρος ο εν Κυθήροις ασκήσας. Κατά Ιωάννη: Η θεραπεία του παράλυτου στη Βηθεσδά. Η εξουσία του Υιού. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 – Άγιος Επιφάνιος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 12 Μαΐου, εορτολόγιο: Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Εορτολόγιο: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία. Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα. 12 Μαΐου: Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου – Ο Άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε από πάμπτωχη οικογένεια Ιουδαίων αγροτών, στο χωρίο Βησανδούκη (ή Βησανδούκ), κοντά στην Ελευθερούπολη της Παλαιστίνης το 310 μ.Χ. (Κυπριακή λαϊκή παράδοση αναφέρει, πως ο Άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε στον Καλοπαναγιώτη […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο