Προσοχή: Aυτό είναι το φαγητό που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας κατά 44%
09:10 - 15/05/2021
Τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει το επεξεργασμένο κρέας στην πιθανότητα εμφάνισης άνοιας, έρχεται να επιβεβαιώσει μία ακόμη έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.
Στη νέα μελέτη, ερευνητές του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λιντς διαπίστωσαν ότι ακόμη και μικρή ποσότητα επεξεργασμένου κρέατος, που καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να αυξήσει δραματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας, αργότερα στη ζωή. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες, χρησιμοποίησαν δεδομένα 493.888 ατόμων, ηλικίας 40 έως 69 ετών, που είχαν καταγραφεί σε βρετανικό biobank*.
«Η κατανάλωση του κρέατος εκτιμήθηκε μέσα από ένα σύντομο ερωτηματολ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Η πασίγνωστη βιταμίνη που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη
Πόσο πολύτιμη είναι η «βιταμίνη του ηλίου» και ποιος ο ρόλος της στην πρόληψη και τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη; Η κ. Ευθυμία Κοντέλα, Ειδική παθολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Metropolitan Hospital απαντά
Διαβάστε το στο