Γιορτάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος- Ευχή για προστασία !

15:52 - 26/05/2021

Ἐμνήσθην ἡμερῶν ἀρχαίων, ἐμελέτησα ἐν πᾶσι τοῖς ἔργοις σου, ἐν ποιήμασι τῶν χειρῶν σου ἐμελέτων. Διεπέτασα πρὸς σὲ τάς χεῖράς μου, ἡ ψυχή μου ὡς γῆ ἄνυδρός σοι.Ταχὺ εἰσάκουσόν μου, Κύριε, ἐξέλιπε τὸ πνεῦμά μου. Μὴ ἀποστρέψῃς τὸ πρόσωπόν σου ἀπ΄ἐμοῦ, καὶ ὁμοιωθήσομαι τοῖς καταβαίνουσιν εἰς λάκκον. Ἀκουστὸν ποίησόν μοι τὸ πρωῒ τὸ ἔλεός σου, ὅτι ἐπὶ σοὶ ἤλπισα. Γνώρισόν μοι Κύριε, ὁδὸν ἐν ᾗ πορεύσομαι, ὅτι πρὸς σὲ ᾖρα τὴν ψυχήν μου. Το άρθρο Γιορτάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος- Ευχή για προστασία ! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε Περισσότερα στο ekklisiaonline.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ποιος ήταν ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος που τιμάται σήμερα;

Σήμερα 27 Μάιου η Εκκλησία τιμά τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο. Ο Όσιος Ιωάννης, καταγόταν από τη Ρωσία, γι’ αυτό και έμεινε γνωστός ως ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Το 1730 ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος αιχμαλωτίστηκε από τους Τατάρους, οι οποίοι τον πούλησαν δούλο σε κάποιο Τούρκο, στο Προκόπι της Καισάρειας. Ο Τούρκος αυτός, μεταχειρίστηκε διάφορα μέσα και μεθοδείες για να πείσει τον Ιωάννη να αρνηθεί την πίστη του και να γίνει Μουσουλμάνος, όμως ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Υπέστη για το λόγο αυτό διάφορες θλίψεις, κακουχίες ταλαιπωρίες τις οποίες υπέμεινε αγόγγυστα. Αργότερα με τη χάρη του Θεού, κατόρθωσε να ελευθερωθεί από τον ασεβή κύριό του, και αμέσως αποσύρθηκε σε κάποιο

Διαβάστε το στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ekklisiaonline.gr

Στέψη Βασιλιά Καρόλου Γ’: Ο Όρκος στην Εκκλησία και οι Ορθόδοξοι Ύμνοι (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΥΡΩΝΑΣ ΤΩΡΑ: Εκκλησία και λαός υποδέχτηκαν την ευωδιαστή Τιμία Κάρα του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ της Κυριακής του Παραλύτου

Τελέστηκε το Σαρανταημερο Μνημόσυνο του Γέροντος Εφραιμ Δικαιου

ΛΑΡΙΣΑ: Παράκληση στον Άγιο Νικηφόρο τον λεπρό στις 17 ΜαΪου – Εσπερινό κήρυγμα

Εορτολόγιο Κυριακή 7 Μαΐου 2023