29 Μαΐου 1453: Σαν σήμερα πριν από 568 χρόνια η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

10:18 - 29/05/2021

Η Πόλις εάλω: Η ανάμνηση της αποφράδας ημέρας – Η κατάσταση της αυτοκρατορίας, οι ελπίδες για βοήθεια από τη Δύση και  η ηρωική υπεράσπιση. 29 Μαΐου 1453: Σήμερα συμπληρώνονται 568 χρόνια από την Άλωση της...

Διαβάστε Περισσότερα στο sinidisi.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

29 Μαΐου 1453: Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η Πόλις εάλω: Η ανάμνηση της αποφράδας ημέρας

Διαβάστε το στο ProtoThema.gr

Μεγάλη ημέρα σήμερα : Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ’ όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την […] The post Μεγάλη ημέρα σήμερα : Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης appeared first on NewSide.gr.

Διαβάστε το στο Newside.gr

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: «Μία από τις πιο λαμπρές νίκες μας η Άλωση της Κωνσταντινούπολης»

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε ακόμα μία πρόκληση… Σε ανάρτησή του στο Twitter, μιλάει για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, αναφέροντας: «Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο λαμπρές νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον Μωάμεθ τον Πορθητή ... Περισσότερα To άρθρο Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: «Μία από τις πιο λαμπρές νίκες μας η Άλωση της Κωνσταντινούπολης» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε το στο Newsit

«Η πόλις εάλω»: Σαν σήμερα πριν από 568 χρόνια η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Είναι παιχνίδι της ιστορίας, αλλά έτσι ξεκίνησε η Άλωση της Πόλης.

Διαβάστε το στο in.gr

«Η πόλις εάλω»: Σαν σήμερα πριν από 568 χρόνια η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Είναι παιχνίδι της ιστορίας, αλλά έτσι ξεκίνησε η Άλωση της Πόλης.

Διαβάστε το στο tovima

29 Μαΐου 1453: Σαν σήμερα η Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Θρύλοι και παραδόσεις

ΑΛΩΣΗ 1453: Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ! Η χιλιόχρονη αυτοκρατορία έπεσε. Ο θρύλος λέει ότι «ήτανε θέλημα Θεού». Από τότε το φρόνημα των Ελλήνων το κρατάνε ζωντανό ακριβώς αυτοί οι θρύλοι για την επανάκτησή της. «Κάποτε η Αγιά Σοφιά θα λειτουργηθεί ξανά από τους χριστιανούς» λέει η παράδοση και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θα ξυπνήσει…»Πάλι με χρόνια με […]

Διαβάστε το στο vimaorthodoxias.gr

Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν για την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Χωρίς όριο οι τουρκικές προκλήσεις μόλις λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα με τη σκυτάλη να παίρνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας μία άκρως προκλητική ανάρτησή στο Twitter για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. «Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον σουλτάνο […] The post Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν για την άλωση της Κωνσταντινούπολης appeared first on Paraskhnio.gr.

Διαβάστε το στο paraskhnio.gr

29 Μαΐου 1453: Σαν σήμερα πριν από 568 χρόνια η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η Πόλις εάλω: Η ανάμνηση της αποφράδας ημέρας - Η κατάσταση της αυτοκρατορίας, οι ελπίδες για βοήθεια από τη Δύση και η ηρωική υπεράσπιση- 29 Μαΐου 1453: Σήμερα συμπληρώνονται 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, μία ημέρα που Έλληνες και Τούρκοι μνημονεύουν με διαφορετικά συναισθήματα. Το άρθρο 29 Μαΐου 1453: Σαν σήμερα πριν από 568 χρόνια η Άλωση της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: «Μία από τις πιο λαμπρές νίκες μας η Άλωση της Κωνσταντινούπολης»

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε ακόμα μία πρόκληση… Σε ανάρτησή του στο Twitter, μιλάει για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, αναφέροντας: «Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο λαμπρές νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον Μωάμεθ τον Πορθητή και τον […]

Διαβάστε το στο dete.gr

Κομοτηνή: 568 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου - Ομιλία της Καθηγήτριας Βυζαντινής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μαρίας Τζιάτζη.

Διαβάστε το στο inkomotini.news
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ sinidisi.gr

Δυτική Ελλάδα «κλήρωσε» το «φύλλο πορείας» του Αυγενάκη

Πρωτιά «Συμμαχίας» στις εκλογές για το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας (εικόνες)

Παρά τα «καλάθια»… ακριβότερο το Πάσχα - Τι αναφέρει ο Πρόεδρος των καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας

"Τρύπα στην γεωγραφία" των μεγάλων έργων η Αιτωλοακαρνανία

Ποταμούλα Αγρινίου: «Έφυγε» η αιωνόβια γιαγιά Σοφία Γκέκα

Πάσχα στο Αγρίνιο τη δεκαετία του 1950