H απάντηση της Κομισιόν στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα
12:22 - 31/05/2021
Oι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, Κώστα Αρβανίτη, Αλέξη Γεωργούλη, Πέτρο Κόκκαλη, Στέλιο Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά είχαν καταθέσει ερώτημα στην Κομισιόν για την πρωτοφανή λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα.
Οι έξι ευρωβουλευτές ρωτούσαν την Κομισιόν για τους μηχανισμούς διαχείρισης περιεχομένου που έχουν αναπτυχθεί από τις ιδιωτικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και την αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.
Αφορμή ήταν τα αυξανόμενα περιστατικά λογοκρισίας που παρατηρήθηκαν πρόσφατα, είτε με τη διαγραφή αναρτήσεων, την επιβολή σοβαρών περιορισμών ή/και την αναστολή λειτουργίας προφίλ χρηστών, και το ζήτημα ουσιαστικής δημοκρατίας που άπτετα
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr