Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 1 Ιουνίου 2021 – Άγιος Ιουστίνος ο Απολογητής και φιλόσοφος

13:00 - 31/05/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Η/ 51 – 59 – 51 αμήν αμήν λέγω υμίν, εάν τις τόν λόγον τόν εμόν τηρήση, θάνατον ου μή θεωρήση εις τόν αιώνα. 52 είπον ούν αυτώ οι Ιουδαίοι Νύν εγνώκαμεν ότι δαιμόνιον έχεις. Αβραάμ απέθανε καί οι προφήται, καί σύ λέγεις, εάν τις τόν λόγον μου τηρήση, ου μή γεύσηται […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 – Άγιος Ιουστίνος

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 1 Ιουνίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Ιουστίνος ο Απολογητής και φιλόσοφος. Ο Όσιος Πύρρος ο Επίσκοπος και Παρθένος. Ο Μέτριος γεωργός. Κατά Ιωάννη: Πριν γεννηθεί ο Αβραάμ Εγώ Είμαι. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 – Άγιος Ιουστίνος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 1 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιος Ιουστίνος ο Απολογητής και φιλόσοφος

Εορτολόγιο: Ευέλπιστος, Ευελπίστη Ιέραξ, Ιέρακας, Γέρακας Γεράκης, Γερακίνα Πύρρος, Πύρος, Πύρρα, Πύρα Θεσπέσιος, Θεσπέσης, Θεσπέσια Ιουστίνος. 1 Ιουνίου: Άγιος Ιουστίνος ο Απολογητής και φιλόσοφος – Ο Άγιος Ιουστίνος γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης το 100 μ.X. αι. Οι γονείς του, Έλληνες ειδωλολάτρες (τον πατέρα του έλεγαν Πρίσκο Βάκχιο), φρόντισαν ώστε ο Ιουστίνος να λάβει […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο