Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021 – Όσιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος
13:08 - 11/06/2021
Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΙΔ/ 10 – 21 – 10 ου πιστεύεις ότι εγώ εν τώ πατρί καί ο πατήρ εν εμοί εστι; τά ρήματα ά εγώ λαλώ υμίν, απ εμαυτού ου λαλώ ο δέ πατήρ ο εν εμοί μένων αυτός ποιεί τά έργα. 11 πιστεύετέ μοι ότι εγώ εν τώ πατρί καί ο πατήρ εν […]
Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Ο Απόστολος Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 – Γιορτή Οσίου Ονουφρίου
Ο Απόστολος του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Όσιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος. Ο Όσιος Πέτρος ο Θεοφόρος ο εν Άθω ασκήσας. Πράξεις Αποστόλων: Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του Παύλου στην Τρωάδα. Αποστολικό ανάγνωσμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.
Το άρθρο Ο Απόστολος Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 – Γιορτή Οσίου Ονουφρίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Διαβάστε το στο ekklisiaonline.grΕυαγγέλιο Κυριακής 13 Ιουνίου 2021 – Κυριακή των Αγίων Πατέρων
Το Ευαγγέλιο Κυριακής 13 Ιουνίου 2021. Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων. Εορτή της Ορθοδοξίας: Η Αγία Ακυλίνη η Μάρτυς. Κατά Ιωάννη: Η Αρχιερατική προσευχή του Ιησού. Ευαγγελικό απόσπασμα της Κυριακής των Αγίων Πατέρων από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.
Το άρθρο Ευαγγέλιο Κυριακής 13 Ιουνίου 2021 – Κυριακή των Αγίων Πατέρων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Διαβάστε το στο ekklisiaonline.grΓιορτή σήμερα 12 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος
Εορτολόγιο: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία. 12 Ιουνίου: Όσιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος – Από τις μεγαλύτερες ασκητικές φυσιογνωμίες των αιγυπτιακών ερήμων ο Ονούφριος, καταγόταν από την Περσία. Από παιδί ακόμα έδειχνε φλογερό πόθο ολοκληρωτικής αφιέρωσης στο Θεό. Σε νεαρή ηλικία, εντάχθηκε σε μια κοινοβιακή αδελφότητα, όπου για αρκετά χρόνια ασκήθηκε στην πνευματική και σωματική εγκράτεια και στην […]
Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr