Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021 – Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

13:02 - 25/06/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ε/ 42 – 48 – 42 τώ αιτούντί σε δίδου, καί τόν θέλοντα από σού δανείσασθαι μή αποστραφής. 43 Ηκούσατε ότι ερρέθη, Αγαπήσεις τόν πλησίον σου καί μισήσεις τόν εχθρόν σου. 44 εγώ δέ λέγω υμίν, αγαπάτε τούς εχθρούς υμών, ευλογείτε τούς καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοίς μισούσιν υμάς καί προσεύχεσθε υπέρ […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 – Όσιος Δαβίδ

Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Όσιος Δαβίδ ο εκ Θεσσαλονίκης. Ο Όσιος Ιωάννης ο Επίσκοπος Γοτθίας. Ο Άγιος Δαβίδ ο Νέος Οσιομάρτυρας ο Αγιαννανίτης. Κατά Ματθαίο: Τα αντίποινα. Αγάπη για τους εχθρούς. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 – Όσιος Δαβίδ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

Εορτολόγιο: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα. 26 Ιουνίου: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη – Ο Όσιος Δαβίδ καταγόταν από τη βόρεια Μεσοποταμία, που ήταν μεγάλο μοναστικό κέντρο, και γεννήθηκε περί το 450 μ.Χ. Για λόγους που δεν αναφέρονται ήλθε στη Θεσσαλονίκη μαζί με το μοναχό Αδολά. Κατά το βιογράφο τους ο Όσιος εισήλθε […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο