Εορτάζει το Εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στην Ακροναυπλία

12:24 - 01/07/2021

Ακροναυπλία: Σήμερα Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 εορτάζει το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στο Ναύπλιο που βρίσκεται στο λόφο της Ακροναυπλίας, κάτω από το μαγευτικό φρούριο της πόλης, το Παλαμήδι. Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Αγίων τελέσθηκε χθες, Τετάρτη 30 Ιουνίου, ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Παναγιώτη Κιντή. Τον εσπερινό παρακολούθησε πλήθος κόσμου που έκανε τον […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Χρήστος Ασημακόπουλος Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Συγκεκριμένα στο εκκλησάκι των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων στα Λουτρά Κυλλήνης της Κοινότητας Κάστρου Ηλείας στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής τέλεσε την θεία λειτουργία ενώ κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος και εστιάζοντας σε σύγχρονα και επίκαιρα θέματα της καθημερινότητας των ανθρώπων. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στην λουτρόπολη αγιάζοντας αυτή και τους εν αυτή λουομένους και προσκ

Διαβάστε το στο .romfea.gr

Εορτή Αγίων Αναργύρων στην ΙΜ Θηβών

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στις πηγές της Κρύας Λιβαδειάς. Το άρθρο Εορτή Αγίων Αναργύρων στην ΙΜ Θηβών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο