Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 9 Ιουλίου 2021 – Άγιος Παγκράτιος

13:02 - 08/07/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ι/ 32 – 36 – 32 Πάς ούν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν τών ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν τού πατρός μου τού εν ουρανοίς 33 όστις δ άν αρνήσηταί με έμπροσθεν τών ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν τού πατρός μου τού εν ουρανοίς. 34 Μή νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Καιρός-Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021: Τοπικές νεφώσεις

Τοπικές νεφώσεις και βροχοπτώσεις, κυρίως στη Μακεδονία, το μεσημέρι και απόγευμα αναμένονται την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021. θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στη Μακεδονία […] The post Καιρός-Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021: Τοπικές νεφώσεις first appeared on Lykavitos.gr.

Διαβάστε το στο lykavitos.gr

Ευαγγέλιο Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 – Άγιος Παγκράτιος

Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 9 Ιουλίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Παγκράτιος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Ταυρομενίας. Ο Όσιος Διονύσιος «ο ρήτωρ» και ο υποτακτικός του Άγιος Μητροφάνης ο πνευματικός. Ο Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς ο Νεομάρτυρας ο κηπουρός και Αθηναίος. Κατά Ματθαίο: Να ομολογούμε το Χριστό στους ανθρώπους. Όχι ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Οι απεσταλμένοι του Ιωάννη του Βαπτιστή. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 – Άγιος Παγκράτιος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 9 Ιουλίου, εορτολόγιο: Άγιος Παγκράτιος

Εορτολόγιο: Παγκράτιος, Παγκρατία. 9 Ιουλίου: Άγιος Παγκράτιος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Ταυρομενίας – Ο Άγιος ιερομάρτυς Παγκράτιος καταγόταν από την Αντιόχεια. Διδάχτηκε την πίστη στον Χριστό από τον απόστολο Πέτρο και χειροτονήθηκε από τον ίδιο επίσκοπος Ταυρομενίου. Ο Παγκράτιος, μετά την χειροτονία του, έπρεπε να μεταβεί στην επισκοπική του επαρχία, στο Ταυρομένιο της Σικελίας. Κατά θεία λοιπόν […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο