H εορτή της Αγίας Ευφημίας στο Φανάρι

15:22 - 11/07/2021

ΦΑΝΑΡΙΟΝ:  Την ανάμνηση του θαύματος της Αγίας Ευφημίας εορτάζει η Αγία Εκκλήσια σήμερα 11 Ιουνίου. Κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας είχαν συνταχθεί δύο τόμοι όπου τέθηκαν στην Λάρνακα της Αγίας. Ο ένας τόμος ήταν ο όρος της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκηδόνα το 451 και αφορούσε το Χριστολογικό δόγμα και […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Πανγύρισε ο Ναός της Αγίας Ευφημίας στην Τίρυνθα Ναυπλίου

Πανηγυρικά τιμάται η ανάμνηση του θαύματος της Αγίας Ευφημίας, στην περιοχή Νέα σπίτια Τίρυνθας Ναυπλίου όπου υπάρχει Ιερός Ναός αφιερωμένος στην Αγία. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο π. Ιωάννης Γκιώνης εφημέριος της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στην Τίρυνθα. Το άρθρο Πανγύρισε ο Ναός της Αγίας Ευφημίας στην Τίρυνθα Ναυπλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Εορτή του Αγίου Παϊσίου, του Αγιορείτη

Γιορτή σήμερα – 12 Ιουλίου: Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης – Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομος και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα. Το άρθρο Εορτή του Αγίου Παϊσίου, του Αγιορείτη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο