Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021 – Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος

13:16 - 02/08/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΔ/ 1 – 13 – 1 Εν εκείνω τώ καιρώ ήκουσεν Ηρώδης ο τετράρχης τήν ακοήν Ιησού, 2 καί είπεν τοίς παισίν αυτού Ούτός εστιν Ιωάννης ο βαπτιστής αυτός ηγέρθη από τών νεκρών, καί διά τούτο αι δυνάμεις ενεργούσιν εν αυτώ. 3 Ο γάρ Ηρώδης κρατήσας τόν Ιωάννην έδησεν αυτόν καί έθετο […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 – Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Όσιοι Δαλμάτιος, Φαύστος, και Ισαάκιος. Η Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος. Η Οσία Θεοκλητώ η Θαυματουργή. Η Οσία Θεοδώρα εξ Αιγίνης εν Θεσσαλονίκη. Κατά Ματθαίο: Ο θάνατος του Ιωάννη του Βαπτιστή. Ο χορτασμός των πέντε χιλιάδων. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 – Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 3 Άυγούστου, εορτολόγιο: Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος

Εορτολόγιο: Ολύμπιος. Σαλώμη, Σαλώμα. 3 Άυγούστου: Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος – Η Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος ήταν πρώτη εξαδέλφη της Παναγίας, μητέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Είχε σύζυγο τον Ζεβεδαίο και γιους τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Προικισμένη και η ίδια με ένθερμη ευσέβεια, ήταν από τις γυναίκες που ακολουθούσαν τον Χριστό, και συνεισέφεραν […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο