Τρόφιμα ολικής αλέσεως: Πως σχετίζονται με τις παθήσεις της καρδιάς;
13:34 - 08/08/2021
Η κατανάλωση περισσότερων τροφίμων ολικής αλέσεως μπορεί να προστατεύσει τους ηλικιωμένους από τις καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουλίου στο περιοδικό Journal of Nutrition, σύμφωνα με το Wikihealth.
Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως μειώνουν τον καρδιακό κίνδυνο;
Μια ανάλυση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν τουλάχιστον τρεις μερίδες τρόφιμα ολικής αλέσεως καθημερινά, είχαν μικρότερη αύξηση στο σάκχαρο του αίματος τους, την αρτηριακή τους πίεση και στο μέγεθος της μέσης τους, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν μισή μερίδα τροφίμων ολικής αλέσεως την ημέρα.
Ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Caleigh
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr