Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2021 – Άγιοι Φώτιος και Ανίκητος

13:06 - 11/08/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ι/ 24 – 28 – 24 Τότε ο Ιησούς είπεν τοίς μαθηταίς αυτού Εί τις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν καί αράτω τόν σταυρόν αυτού καί ακολουθείτω μοι. 25 ός γάρ άν θέλη τήν ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν ός δ άν απολέση τήν ψυχήν αυτού ένεκεν εμού, ευρήσει αυτήν. 26 […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Πού θα γίνουν rapid tests την Πέμπτη 12 Αυγούστου σε Πάτρα και Αίγιο

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και τη συνεργασία του ΕΟΔΥ σε περιοχές της Αχαΐας.

Διαβάστε το στο thebest.gr

Ευαγγέλιο Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 – Άγιος Φώτιος και Ανίκητος

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Φώτιος και Ανίκητος οι Μάρτυρες. Κατά Ματθαίο: Ο Ιησούς προλέγει το θάνατο και την ανάστασή του. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 – Άγιος Φώτιος και Ανίκητος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 12 Άυγούστου, εορτολόγιο: Άγιοι Φώτιος και Ανίκητος

Εορτολόγιο: Φώτιος. Ανίκητος. 12 Αυγούστου: Άγιοι Φώτιος και Ανίκητος – Ο Φώτιος ήταν ανεψιός του Ανίκητου. Κατάγονταν και οι δύο από τη Νικομήδεια. Όταν ο Διοκλητιανός θέλησε να κινήσει διωγμό κατά των χριστιανών, μίλησε μπροστά στη Σύγκλητο με τους πιο υβριστικούς λόγους εναντίον τους. Εκεί ήταν παρών και ο Ανίκητος, που όταν άκουσε αυτά τα […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο