Αφγανή δήμαρχος Ζαρίφα Γκαφάρι: «Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν»
17:40 - 17/08/2021
Η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι, η νεότερη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν περιμένει τη σύλληψη και εκτέλεσή της από τους Ταλιμπάν…
Το άρθρο Αφγανή δήμαρχος Ζαρίφα Γκαφάρι: «Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν» εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
Διαβάστε Περισσότερα στο el.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: «Περιμένω τους Ταλιμπάν να έρθουν να με σκοτώσουν»
Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο για τις εικόνες χάους αλλά και για την τύχη των γυναικών και όσων αντιτίθενται στους Ταλιμπάν. Τα όσα περιγράφει η Zarifa Ghafari, η νεότερη δήμαρχος της χώρας, είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί. H 29χρονη Zarifa Ghafari είναι από ... Περισσότερα
To άρθρο Πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: «Περιμένω τους Ταλιμπάν να έρθουν να με σκοτώσουν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
Διαβάστε το στο Συγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν: Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν
Έντονη ανησυχία και αγωνία επικρατεί στο Αφγανιστάν για την τύχη των γυναικών μετά την ανάληψη της εξουσίας των Ταλιμπάν. Ο φόβος τους είναι έντονος ότι τα δικαιώματα που είχαν μέχρι σήμερα θα «εξανεμιστούν». Καθημερινά οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικά στιγμιότυπα, με μαρτυρίες γυναικών κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Συγκλονίζει η 29χρονη Zarifa Ghafari η οποία μιλώντας στο inews.com ανέφερε: «Κάθομαι εδώ και περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα ή την οικογένειά μου». Και πρόσθεσε: «Απλώς κάθομαι μαζί τους και με το σύζυγό μου. Και θα έρθουν για ανθρώπους σαν εμένα και θα με σκοτώσουν. Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Έτσι κι αλλιώς, πού να πάω;». Η Zarifa G
Διαβάστε το στο Newsbeast.grΣυγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν [video]
H 29χρονη Zarifa Ghafari είναι από τις λίγες γυναίκες που σε τόσο
Διαβάστε το στο hellasjournal.comΗ τραγωδία του Αφγανιστάν στο πρόσωπο της δημάρχου της Καμπούλ: «Απλά περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν»!
Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη δήμαρχος στην Καμπούλ, Ζαρίφα Γκαφάρι, πληρώνει την πίστη της στην ελευθερία και περιμένει στωικά να υποστεί την μοίρα της από τους Ταλιμπάν μετά την «λιποταξία» και την εγκατάλειψη του Αφγανιστάν από τους Δυτικούς:
“Κάθομαι εδώ και περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα ή την οικογένειά μου. Απλώς κάθομαι και περιμένω να έρθουν για ανθρώπους σαν και μένα και να μας σκοτώσουν. Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πού θα μπορούσα να πάω;”, δήλωσε στο βρετανικό inews.co.uk.
Η Γκαφάρι, που έχει κάνει αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της, δεν περιλαμβάνεται σε καμία λίστα ξένης χώρας γιατί δεν ήταν συνεργάτης τους
Διαβάστε το στο pronews.grΣοκάρει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν
«Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Έτσι κι αλλιώς, πού να πάω;»
Διαβάστε το στο news.grΣυγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν
H 29χρονη Zarifa Ghafari είναι από τις λίγες γυναίκες που σε τόσο νεαρή ηλικία κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να καταξιωθούν επαγγελματικά
Διαβάστε το στο ekriti.grΣυγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν: Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν
Έντονη ανησυχία και αγωνία επικρατεί στο Αφγανιστάν για την τύχη των γυναικών μετά την ανάληψη της εξουσίας των Ταλιμπάν. Ο φόβος τους είναι έντονος ότι τα δικαιώματα που είχαν μέχρι σήμερα θα «εξανεμιστούν». Καθημερινά οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικά στιγμιότυπα, με μαρτυρίες γυναικών κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Συγκλονίζει η 29χρονη Zarifa Ghafari η οποία μιλώντας […]
Διαβάστε το στο larisanew.grΓυναίκα Δήμαρχος στην Καμπούλ: «Απλά περιμένω τους Ταλιμπάν να με σκοτώσουν»
Γυναίκα Δήμαρχος στην Καμπούλ: «Απλά περιμένω τους Ταλιμπάν να με σκοτώσουν» Αφγανιστάν: Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν έχει απομείνει χωρίς την παραμικρή βοήθεια – Περιμένει με την οικογένειά της τους αντάρτες να την σκοτώσουν. Όταν η Zarifa Ghafari μίλησε στον διεθνή τύπο από το διαμέρισμά της στην Καμπούλ μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, ήταν αισιόδοξη ότι […]
Διαβάστε το στο diaforetiko.grΣυγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν
Με τους Ταλιμπάν να βρίσκονται κοντά και να πρεσβεύουν τις “απαρχαιωμένες” και απόλυτα ρατσιστικές ιδεολογίες τους, η ίδια δεν μπόρεσε...
The post Συγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν appeared first on GRTimes.gr.
Διαβάστε το στο grtimes.gr