Αφγανιστάν: Σήμερα θα ανακοινώσουν οι Ταλιμπάν την κυβέρνησή τους
09:30 - 02/09/2021
Σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, αναμένεται οι Ταλιμπάν που έχουν καταλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν να παρουσιάσουν την κυβέρνησή τους. Παράλληλα, όμως, η οικονομία της χώρας κινδυνεύει με κατάρρευση.
Ο αξιωματούχος του ισλαμιστικού κινήματος Αχμαντουλάχ Μουτάκι ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ότι προετοιμάζεται τελετή στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ, ενώ ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Tolo μετέδωσε ότι επίκειται η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.
Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, αναμένεται να έχει τον τελικό λόγο στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα υπάρχει και ένας πρόεδρος, είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα αξιωματούχος των Ταλιμπάν στο Reuters.
Κρίσιμο για
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Αφγανιστάν: Σκληρές μάχες στην κοιλάδα Παντσίρ μεταξύ Ταλιμπάν και αντίστασης
Αναφορές για σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των Ταλιμπάν και μαχητών της αντίστασης.Περισσότερα...
Διαβάστε το στο NewsBomb