H επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Δ.Κουτσούμπα: «Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής!»

11:16 - 02/09/2021

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε επικοινωνήσει με τον Δημήτρη Κουτσούμπα το περασμένο έτος με μία επιστολή αναφερόμενος στην ιδεολογία του και λέγοντας πως από τον κόσμο αυτό θέλει να φύγει σαν κομμουνιστής... Σε προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου του 2020 προς τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, έγραφε: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής». Ο μουσικοσυνθέτης είχε ζητήσει από τον Δημήτρη Κουτσούμπα να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε «να γίνει σεβαστή 

Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Μίκης Θεοδωράκης - Η συγκλονιστική επιστολή στον Κουτσούμπα: Θέλω να φύγω σαν κομμουνιστής

Τι είχε ζητήσει από τον γγ του ΚΚΕ

Διαβάστε το στο

Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να αφήσω αυτό τον κόσμο σαν κομμουνιστής»

Η προσωπική επιστολή του μουσικοσυνθέτη στον Κουτσούμπα

Διαβάστε το στο

Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να αφήσω αυτό τον κόσμο σαν κομμουνιστής» - Η επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα

Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών. Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: “Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και ... Περισσότερα To άρθρο Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να αφήσω αυτό τον κόσμο σαν κομμουνιστής» - Η επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε το στο

Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών. Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής». Με την επιστολή του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ζητούσε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε: «να γίνει σεβα

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr

Επιστολή Θεοδωράκη προς Κουτσούμπα: Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής

Στη δημοσιότητα δίνει το ΚΚΕ, επιστολή από τις 5 Οκτωβρίου του 2020, του Μίκη Θεοδωράκη, προς τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην οποία αναφέρει ότι «θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής».

Διαβάστε το στο naftemporiki.gr

Μίκης Θεοδωράκης: “Θέλω ν΄ αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής”

Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών. Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: “Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και […] The post Μίκης Θεοδωράκης: “Θέλω ν΄ αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής” appeared first on Militaire.gr.

Διαβάστε το στο militaire.gr

Επιστολή Θεοδωράκη στον Δ. Κουτσούμπα: Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο ως κομουνιστής

Με μια προσωπική του επιστολή προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Μίκης Θεοδωράκης, στις 5 Οκτωβρίου του 2020 είχε δώσει το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών. Σην επιστολή, την οποία δίνει στη δημοσιότητα το 902.gr, ανέφερε: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. […]

Διαβάστε το στο mikrometoxos.gr

H τελευταία επιθυμία Θεοδωράκη στον Κουτσούμπα: «Θέλω να αφήσω αυτό τον κόσμο σαν κομμουνιστής»

Επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα είχε στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης, διαισθανόμενος τον θάνατό του. Περισσότερα...

Διαβάστε το στο Cnn.gr

Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία επιθυμία του μεγάλου Έλληνα – «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

Το «αντίο» του ΚΚΕ στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και η επιστολή του στον Δ. Κουτσούμπα

Διαβάστε το στο news.gr

H συγκλονιστική επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στον Κουτσούμπα: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου…»

Συγκλονιστική είναι η επιστολή που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, στον Δημήτρη Κουτσούμπα τον Οκτώβριου του 2020 – «Τώρα στο τέλος της ζωής μου…». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, προαισθανόμενος το…

Διαβάστε το στο politik.gr

Η συγκλονιστική επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στον Κουτσούμπα: “Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής”

“Τώρα στο τέλος της ζωής μου…” Επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα είχε στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης το περασμένο έτος, κάνοντας γνωστές τις τελευταίες του επιθυμίες. “Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα Μεγάλα Μεγέθη”, του είχε γράψει. Πιο συγκεκριμένα, σε προσωπική του επιστολή […]

Διαβάστε το στο topnews.gr

«Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής»

Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών.

Διαβάστε το στο efsyn.gr

Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής» Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών. Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το […]

Διαβάστε το στο diaforetiko.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ pronews.gr

Οι μουλάδες της Τεχεράνης «φλερτάρουν» με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας! - Δεν δέχονται ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις

Οι 5+1 τρόποι για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το θάνατο μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας: Αρνείται ότι τον εκτέλεσε

Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας: «Ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία κατά Ουκρανών και Ελλήνων»

Κορωπί: Άνοιξε νέος κύκλος ερευνών & καταθέσεων για την εξαφάνιση της Άρτεμις