Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 – Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

12:56 - 08/09/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Α/ 29 – 35 – 29 Καί ευθέως εκ τής συναγωγής εξελθόντες ήλθον εις τήν οικίαν Σίμωνος καί Ανδρέου μετά Ιακώβου καί Ιωάννου. 30 η δέ πενθερά Σίμωνος κατέκειτο πυρέσσουσα, καί ευθέως λέγουσιν αυτώ περί αυτής. 31 καί προσελθών ήγειρεν αυτήν κρατήσας τής χειρός αυτής καί αφήκεν αυτήν ο πυρετός ευθέως, καί […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 – Άγιος Ιωακείμ και Άννα

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα οι Θεοπατέρες οι Δίκαιοι. Ο Άγιος Σεβηριανός ο Μεγαλομάρτυρας. Η Μνήμη της Γ Αγίας Οικουμενικής Συνόδου. Κατά Μάρκο: Θεραπεία πολλών αρρώστων. Ο Ιησούς περιοδεύει κηρύττοντας. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 – Άγιος Ιωακείμ και Άννα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Αύριο 9 Σεπτεμβρίου τιμάται η μνήμη των δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Η σύναξη των δικαίων γονέων της Υπεραγίας Θεοτόκου, Ιωακείμ και Άννης, σύμφωνα με την αρχαία εκκλησιαστική , παράδοση, ορίστηκε την επομένη του γενεσίου της Θεοτόκου. Το άρθρο Αύριο 9 Σεπτεμβρίου τιμάται η μνήμη των δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο