Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου 2021 – Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας

12:56 - 10/09/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ι/ 37 – 42 – 37 Ο φιλών πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ ουκ έστι μου άξιος καί ο φιλών υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ ουκ έστι μου άξιος … 38 καί ός ου λαμβάνει τόν σταυρόν αυτού καί ακολουθεί οπίσω μου, ουκ έστι μου άξιος. 39 ο ευρών τήν ψυχήν αυτού […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 – Προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου 2021. Σάββατο προ της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού. Εορτή της Ορθοδοξίας: Η Οσία Θεοδώρα εξ Αλεξανδρείας. Ο Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας. Η Αγία Ία η Μάρτυς. Η Αγία Ευανθία. Η Αγία Θεοδώρα η εν Βάστα Αρκαδίας. Κατά Ματθαίο: Όχι ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Ο μισθός. Οι απεσταλμένοι του Ιωάννη του Βαπτιστή. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 – Προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

11 Σεπτεμβρίου- Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρος

Αγράμματος και αγροίκος χωρικός ο Όσιος Ευφρόσυνος σε ανδρική ηλικία εγκατέλειψε τον κόσμο και εισήλθε σε κοινόβιο, όπου εκάρη μοναχός. Περιφρονημένος από τους συμμοναστές του για την απαιδευσία και την απλοϊκότητά του, εγκολπώθηκε την ταπείνωση του Χριστού και τους υπηρετούσε στην διακονία του μαγειρείου. Το άρθρο 11 Σεπτεμβρίου- Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Εορτολόγιο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου: Η εκκλησία γιορτάζει σήμερα μεταξύ άλλων τη μνήμη του Οσίου Ευφροσύνου του μαγείρου. Γιώργος Διπλοΐδης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε το στο sportime.gr

Γιορτή σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας

Εορτολόγιο: Ευάνθης, Ευανθία, Εύα Ευφρόσυνος, Φρόσυνος. 11 Σεπτεμβρίου: Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας – Αγράμματος και αγροίκος χωρικός ο Όσιος Ευφρόσυνος σε ανδρική ηλικία εγκατέλειψε τον κόσμο και εισήλθε σε κοινόβιο, όπου εκάρη μοναχός. Περιφρονημένος από τους συμμοναστές του για την απαιδευσία και την απλοϊκότητά του, εγκολπώθηκε την ταπείνωση του Χριστού και τους υπηρετούσε στην διακονία […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο