Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 2021 – Άγιοι Τρόφιμος, Σαββάτιος και Δορυμέδων

12:58 - 18/09/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Η/ 34 – 38 – 34 Καί προσκαλεσάμενος τόν όχλον σύν τοίς μαθηταίς αυτού είπεν αυτοίς Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν καί αράτω τόν σταυρόν αυτού, καί ακολουθείτω μοι. 35 ός γάρ άν θέλη τήν ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν ός δ άν απολέση τήν εαυτού ψυχήν ένεκεν εμού καί τού […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ο Απόστολος Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 – Γιορτή Αγίων Τροφίμου Σαββατίου και Δορυμέδοντος

Ο Απόστολος της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 2021. Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού ΣταυρούΕορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Τρόφιμος, Σαββάτιος και Δορυμέδων οι Μάρτυρες. Επιστολή Αποστόλου Παύλου - Προς Γαλάτες: Οι Ιουδαίοι και οι εθνικοί σώζονται με την πίστη. Αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ο Απόστολος Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 – Γιορτή Αγίων Τροφίμου Σαββατίου και Δορυμέδοντος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 19 Σεπτεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιοι Τρόφιμος, Σαββάτιος και Δορυμέδων

Εορτολόγιο: Σαββάτιος, Σάββατος, Σαββάτης, Σαββατία, Σαββατίνα, Σαββάτα, Σαββάτη, Σαββάτω. 19 Σεπτεμβρίου: Άγιοι Τρόφιμος, Σαββάτιος και Δορυμέδων – Και οι τρεις, μαρτύρησαν επί βασιλέως Πρόβου και διοικητού Αντιοχείας Ηλιοδώρου (278 μ.Χ.). Όταν λοιπόν ο Τρόφιμος με το Σαββάτιο βρέθηκαν στην Αντιόχεια και είδαν τα πολυποίκιλα αμαρτωλά όργια που γίνονταν προς τιμήν του Απόλλωνα, δε συγκρατήθηκαν και […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο