«Ασπίδα» για την υγεία της καρδιάς το κάλιο - Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε
12:28 - 26/09/2021
Σύμφωνα με μια μελέτη, πρέπει να τρώμε περισσότερο σπανάκι, καρότα, πορτοκάλια και μπανάνες καθώς είναι πλούσια σε κάλιο και μας προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια με χαμηλό διαιτητικό κάλιο είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αγγειακή ασβεστοποίηση. Αυτή σύμπτωμα της αθηροσκλήρωσης και παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.
Η αύξηση του καλίου στο αίμα έδειξε ότι μειώνει την αγγειακή ασβεστοποίηση στα ποντίκια. Αυτό υποδηλώνει ότι μια διατροφή πλούσια σε κάλιο βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον δρ. Yabing Chen, καθηγητή παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, δημοσίευσε την μελέτη στο επιστημονικό πε
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr