Κινόα: Θερμίδες και διατροφικά συστατικά – Πώς συγκρίνεται με το ρύζι

16:06 - 01/10/2021

Η κινόα είναι ένας υδατάνθρακας χωρίς γλουτένη, ολικής αλέσεως, καθώς και μια πλήρης πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα). Οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες είναι γνωστές. The post Κινόα: Θερμίδες και διατροφικά συστατικά – Πώς συγκρίνεται με το ρύζι appeared first on Iatropedia.

Διαβάστε Περισσότερα στο iatropedia.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Κινόα: Θερμίδες και διατροφικά συστατικά - Είναι καλύτερη από το ρύζι;

Η κινόα είναι ένας υδατάνθρακας χωρίς γλουτένη, ολικής αλέσεως, καθώς και μια πλήρης πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα). Οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες είναι γνωστές. Αλλά πολλοί διαφωνούν ως προς το αν η κινόα είναι δημητριακό ολικής άλεσης ή όχι. Στην πραγματικότητα είναι ένας σπόρος από το φυτό Chenopodium quinoa. Οπότε όχι, δεν είναι κόκκος. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως η βρώμη και το κριθάρι, ορίζονται ως σπόροι που εξάγονται από χόρτα, όχι φυτά. Αλλά ο τρόπος που την τρώμε μοιάζει με τους αντίστοιχους για τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Εξαιτίας αυτού, ο κόσμος της διατροφής την θεωρεί προϊόν ολικής αλέσεως. Υπάρχει και ο όρος “ψευδο-δημητρ

Διαβάστε το στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ iatropedia.gr

Κρύο: Πότε απειλεί την υγεία του δέρματος – Οδηγός προστασίας

Δυνατοί μύες και λιγότερο κοιλιακό λίπος: Πώς συνδέονται με νεότερο εγκέφαλο και υγιή γνωστική λειτουργία

Σίδηρος: Ποιες τροφές να αποφεύγετε αν παίρνετε συμπληρώματα για έλλειψη και αναιμία

Πώς το κρύο μπορεί να «επιτεθεί» στον οργανισμό και πώς να προστατευτείτε αποτελεσματικά

Λειτουργικές παθήσεις του πεπτικού: Πώς διαγιγνώσκονται και πώς αντιμετωπίζονται

Ημικρανία: 7 τρόποι με τους οποίους το τζίντζερ μπορεί να σας ανακουφίσει