Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 5 Οκτωβρίου 2021 – Αγία Χαριτίνη

12:56 - 04/10/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ / 37 – 45 – 37 Καί μή κρίνετε, καί ου μή κριθήτε μή καταδικάζετε, καί ου μή καταδικασθήτε απολύετε, καί απολυθήσεσθε … 38 δίδοτε, καί δοθήσεται υμίν μέτρον καλόν, πεπιεσμένον καί σεσαλευμένον καί υπερεκχυνόμενον δώσουσιν εις τόν κόλπον υμών τώ γάρ αυτώ μέτρω, ώ μετρείτε, αντιμετρηθήσεται υμίν. 39 Είπε δέ καί […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 – Αγία Χαριτίνη

Το Ευαγγέλιο της Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Η Αγία Χαριτίνη η Μάρτυς. Η Οσία Μεθοδία η εν Κιμώλω. Κατά Λουκά: Περί κατακρίσεως του πλησίον. Το δέντρο γνωρίζεται από τους καρπούς του. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 – Αγία Χαριτίνη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Πρωτοσέλιδα για την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Τι αναφέρουν στα πρωτοσέλιδα οι αθλητικές εφημερίδες στις 5 Οκτωβρίου Κώστας Παπαδόπουλος για το sportime.gr.

Διαβάστε το στο sportime.gr

Γιορτή σήμερα 5 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Αγία Χαριτίνη

Εορτολόγιο: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά Μεθοδία Ερμογένης. 5 Οκτωβρίου: Αγία Χαριτίνη – Η Αγία Χαριτίνη άθλησε επί Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Υπήρξε δούλη του συγκλητικού Κλαυδιανού (ή Κλαύδιου). Το 304 μ.Χ. κάποιοι την κατήγγειλαν στο Δομετιανό ως Χριστιανή κι εκείνος την κάλεσε σε ανάκριση παρουσία και του κυρίου της. Όταν η Αγία ομολόγησε […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο