Γιατί ανέβηκε η τιμή στο ψωμί: «Πάθαμε έμφραγμα»
09:02 - 21/10/2021
Αρτοποιός αναλύει όλες τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες και στην ενέργεια που αύξησαν την τιμή του ψωμιού. Οι αυξήσεις στο ψωμί, σε ένα από τα βασικότερα αγαθά για το ελληνικό τραπέζι, είναι γεγονός και ενδέχεται να ανέβει και άλλο το επόμενο διάστημα. Ο αρτοποιός Τάσος Βαζάκας, μιλώντας στο Open, εξήγησε γιατί υπάρχουν αυτές οι αυξήσεις, οι οποίες, όπως εξήγησε, προέρχονται από τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και ενέργεια. «Ήδη από τον Σεπτέμβριο άρχισαν να ανεβαίνουν πολλά πράγματα με πρώτο το αλεύρι. Είχαμε μια αύξηση τον Σεπτέμβριο και άλλη μία τον Οκτώβριο. Το αλεύρι από 0,40 και έχει φτάσει 0,60-0,70 ανάλογα με τον τύπο και αναμένεται και άλλη αύξηση. Η ζάχαρη ανεβαίνει κάθε εβδομάδα
Διαβάστε Περισσότερα στο ieidiseis.gr