Μαύρο σκόρδο: Έξι οφέλη που έχει για την υγεία μας - Όλα τα θρεπτικά συστατικά

13:12 - 21/10/2021

Πιθανότατα γνωρίζετε καλά το κλασικό λευκό σκόρδο με την ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά και γεύση του. Έχετε ακούσει όμως ποτέ για το μαύρο σκόρδο; Το μαύρο σκόρδο είναι ένα κανονικό σκόρδο (Allium sativum) που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου με τη χρήση χαμηλής θερμότητας και υγρασίας περίπου 70% σε μια διαδικασία που ονομάζεται επεξεργασία Maillard. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι σκελίδες του σκόρδου αποκτούν ένα διακριτό μαύρο χρώμα. Η υφή και η γεύση του σκόρδου αλλάζουν επίσης. Γίνεται πιο μαλακό και πιο γλυκό από το κανονικό σκόρδο. Αν και το μαύρο σκόρδο φαίνεται να είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο, υπάρχει και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Η προέλευσή του είναι ασαφής, αλλά ξεκίνησε

Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ pronews.gr

Οι μουλάδες της Τεχεράνης «φλερτάρουν» με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας! - Δεν δέχονται ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις

Οι 5+1 τρόποι για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το θάνατο μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας: Αρνείται ότι τον εκτέλεσε

Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας: «Ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία κατά Ουκρανών και Ελλήνων»

Κορωπί: Άνοιξε νέος κύκλος ερευνών & καταθέσεων για την εξαφάνιση της Άρτεμις