Μαύρο σκόρδο: Έξι οφέλη που έχει για την υγεία μας - Όλα τα θρεπτικά συστατικά
13:12 - 21/10/2021
Πιθανότατα γνωρίζετε καλά το κλασικό λευκό σκόρδο με την ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά και γεύση του. Έχετε ακούσει όμως ποτέ για το μαύρο σκόρδο;
Το μαύρο σκόρδο είναι ένα κανονικό σκόρδο (Allium sativum) που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου με τη χρήση χαμηλής θερμότητας και υγρασίας περίπου 70% σε μια διαδικασία που ονομάζεται επεξεργασία Maillard.
Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι σκελίδες του σκόρδου αποκτούν ένα διακριτό μαύρο χρώμα. Η υφή και η γεύση του σκόρδου αλλάζουν επίσης. Γίνεται πιο μαλακό και πιο γλυκό από το κανονικό σκόρδο.
Αν και το μαύρο σκόρδο φαίνεται να είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο, υπάρχει και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Η προέλευσή του είναι ασαφής, αλλά ξεκίνησε
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr