Μίκης Θεοδωράκης: Οι οδηγίες του μέσα από τις διαθήκες, μουσείο το σπίτι στην Ακρόπολη
22:28 - 22/10/2021
Μια από τις μεγάλες επιθυμίες του Μίκη Θεοδωράκη είναι η παραχώρηση του σπιτιού του στην Ακρόπολη στο Δημόσιο και η μετατροπή του σε μουσείο.Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δίνει αναλυτικές οδηγίες όπως ότι επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι του στην Ακρόπολη σε μουσείο. «Πότε δεν σκέφτηκα οποιουδήποτε είδους υλική ανταμοιβή για αυτό που έκανα. Το αντίθετο μάλιστα πίστευα πάντοτε πως αν κάποιος θα πρέπει να πληρώνει κατά την διαδικασία αυτής της επαφής του έργου μου με τον ακροατή, αυτός θα έπρεπε να είμαι εγώ. Για τη χαρά που μου προσφέρει η αποδοχή του από
Διαβάστε Περισσότερα στο ieidiseis.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τι απάντησε στην επιθυμία του Μίκη να γίνει μουσείο το σπίτι της στην Ακρόπολη
Τι απάντησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην επιθυμία του Μίκη να γίνει μουσείο το σπίτι της στην Ακρόπολη; Στη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στο θέμα με τον Νίκο Κουρή και το εάν είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, αναφέρθηκε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος. Για το εάν είναι οκτώ οι διαθήκες, ο κ. […]
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τι απάντησε στην επιθυμία του Μίκη να γίνει μουσείο το σπίτι της στην Ακρόπολη.
Διαβάστε το στο fimes.gr