Νέα επικίνδυνη παρενέργεια συνδέεται με τα mRNA εμβόλια: 17χρονος με πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο
15:30 - 23/10/2021
Ένας 17χρονος νέος έγινε η το πρώτο παιδί που εμφάνισε πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε στο Acta Paedatrica μια σύντομη έκθεση η οποία περιγράφει την περίπτωση πολυσυστημικού φλεγμονώδους συνδρόμου σε έναν προηγουμένως υγιή άνδρα 17 ετών που εμφάνισε πυρετό, έμετο, μυαλγία και πόνο στο στήθος πέντε ημέρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολόυ Pfizer/BioNTech.
Το Acta Paediatrica είναι ένα μηνιαίο ιατρικό περιοδικό που αξιολογείται από ομοτίμους επιστήμονες και καλύπτει την παιδιατρική. Δημοσιεύεται από τον Wiley-Blackwell εξ ονόματος του Ιδρύματος Acta Paediatrica, με έδρα το Ινστιτούτο Karolinska στην Σουηδία.
Μετά από
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr