Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021 – Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη

13:02 - 04/11/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΒ/ 2 – 12 – 2 ουδέν δέ συγκεκαλυμμένον εστίν ό ουκ αποκαλυφθήσεται, καί κρυπτόν ό ου γνωσθήσεται 3 ανθ ών όσα εν τή σκοτία είπατε, εν τώ φωτί ακουσθήσεται, καί, ό πρός τό ούς ελαλήσατε εν τοίς ταμείοις, κηρυχθήσεται επί τών δωμάτων. 4 Λέγω δέ υμίν τοίς φίλοις μου μή φοβηθήτε […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 – Άγιος Γαλακτίων και Επιστήμη

Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη οι Μάρτυρες. Οι Άγιοι Ερμάς, Πατρόβας, Λίνος, Γάιος και Φιλόλογος οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα. Κατά Λουκά: Προειδοποίηση εναντίον της υποκρισίας. «Ποιον να φοβάστε». Να ομολογούμε το Χριστό στους ανθρώπους. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 – Άγιος Γαλακτίων και Επιστήμη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Εορτολόγιο Παρασκευή 5 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου η εκκλησία τιμά και γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη των Αγίων Γαλακτίωνα και Επιστήμης Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Διαβάστε το στο sportime.gr

Γιορτή σήμερα 5 Νοεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη

Εορτολόγιο: Γαλακτίων, Γαλακτίωνας, Γαλάτιος, Γαλάτης, Γαλακτία, Γαλατεία, Γαλάτια Επιστήμη Λίνος, Λίνα Σιλβανός, Σιλβάνα, Σιλβανή, Σίλβια, Σίλβα. 5 Νοεμβρίου: Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη – Οι Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη έζησαν τον 3ο αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Δέκιος. Οι Έλληνες γονείς του Γαλακτίωνα, Κλειτοφών και Λευκίππη, ήταν πρώτα ειδωλολάτρες. Κάποιος, όμως, ιερομόναχος, που ονομαζόταν Ουνούφριος, […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο