ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Προσκύνηση της Θαυματουργού Αγίας Αικατερίνης

11:06 - 24/11/2021

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Εκ του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου, ανακοινώθηκε στον ευσεβή Καλυμνιακό Λαό, ότι κατά την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης (25.11.2021)… δεν θα τελεστεί κατά το νέον ημερολόγιον πανηγυρικός εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου. Για όσους θέλουν να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Εικόνα της Αγίας και να ζητήσουν τη χάρη […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Παρακλητικός Κανών Αγίας Αικατερίνης

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ : Η Αγία Αικατερίνη γιορτάζει- Βασιλεῦ Οὐράνιε, Παράκλητε, τό Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρών καί τά πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρός τῶν ἀγαθῶν καί ζωῆς χορηγός, ἐλθέ καί σκήνωσον ἐν ἠμίν καί καθάρισον ἠμᾶς ἀπό πάσης κηλίδος καί σῶσον, Ἀγαθέ τάς ψυχᾶς ἠμῶν. Το άρθρο Παρακλητικός Κανών Αγίας Αικατερίνης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

25 Νοεμβρίου: Αγία Αικατερίνη- Εσπερινός και Θεία Λειτουργία Αγίας Αικατερίνης

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του μεγαλομάρτυρα Μερκουρίου, καθώς και τη μνήμη της Αγίας και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, που τιμάται ιδιαίτερα στην ομώνυμη μονή του όρους Σινά και στα μοναστήρια και μετόχια της ίδιας μονής, καθώς και σε ναούς της που βρίσκονται στην Κύπρο, την Ελλάδα και ανά την Οικουμένη. Το άρθρο 25 Νοεμβρίου: Αγία Αικατερίνη- Εσπερινός και Θεία Λειτουργία Αγίας Αικατερίνης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο