Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2021 – Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων

12:58 - 30/11/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Κ/ 1 – 8 – 1 Καί εγένετο εν μιά τών ημερών εκείνων διδάσκοντος αυτού τόν λαόν εν τώ ιερώ καί ευαγγελιζομένου επέστησαν οι ιερείς καί οι γραμματείς σύν τοίς πρεσβυτέροις 2 καί είπον πρός αυτόν λέγοντες Ειπέ ημίν εν ποία εξουσία ταύτα ποιείς, ή τίς εστιν ο δούς σοι τήν εξουσίαν […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

1 Δεκεμβρίου – Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων

Παντρεύτηκε την Θεοσεβώ και απόκτησε τρία παιδιά. Ήτανγεωργός και από τα εισοδήματα του, πλουσιοπάροχα μοίραζε ελεημοσύνη στους φτωχούς. Το άρθρο 1 Δεκεμβρίου – Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Ευαγγέλιο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 – Άγιος Πορφύριος

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Προφήτης Αββακούμ. Η Αγία Μυρώπη η Μάρτυς. Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο Διορατικός και Θαυματουργός. Κατά Λουκά: Η παραβολή του αμπελώνα και των γεωργών. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 – Άγιος Πορφύριος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο