Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2021 – Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων

13:02 - 06/12/2021

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΚΑ/ 12 – 19 – 12 πρό δέ τούτων πάντων επιβαλούσιν εφ υμάς τάς χείρας αυτών καί διώξουσι, παραδιδόντες εις συναγωγάς καί φυλακάς, αγομένους επί βασιλείς καί ηγεμόνας ένεκεν τού ονόματός μου 13 αποβήσεται δέ υμίν εις μαρτύριον. 14 θέτε ούν εις τάς καρδίαις υμών μή προμελετάν απολογηθήναι 15 εγώ γάρ δώσω […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 – Άγιος Αμβρόσιος

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Αμβρόσιος ο Επίσκοπος Μεδιολάνων. Ο Άγιος Αθηνόδωρος ο Μάρτυρας. Κατά Λουκά: Σημάδια τελικής κρίσης και διωγμοί. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 – Άγιος Αμβρόσιος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

7 Δεκεμβρίου – Άγιος Αμβρόσιος Επίσκοπος Μεδιολάνων

Ο Άγιος Αμβρόσιος ήταν διακεκριμένος Ρωμαίος πολίτης και γεννήθηκε το 340 μ.Χ. Σπούδασε ρητορική, φιλοσοφία και νομικά. Το άρθρο 7 Δεκεμβρίου – Άγιος Αμβρόσιος Επίσκοπος Μεδιολάνων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 7 Δεκεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων

Εορτολόγιο: Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία. 7 Δεκεμβρίου: Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων – Ο Άγιος Αμβρόσιος ήταν διακεκριμένος Ρωμαίος πολίτης και γεννήθηκε το 340 μ.Χ. Σπούδασε ρητορική, φιλοσοφία και νομικά. Στα Μεδιόλανα ασχολήθηκε με το επάγγελμα του δικαστή. Φύλασσε με λόγια και έργα την αλήθεια και απέδιδε αντικειμενικά τη δικαιοσύνη , αν και δεν είχε βαπτισθεί ακόμα […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο