Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Κέρκυρα

17:02 - 31/12/2021

Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Την παραμονή της πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κ Νεκτάριος ενώπιον των τοπικών αρχόντων και εκπροσωπούντων του ιερού κλήρου και των εκκλησιαστικών επιτρόπων ιερέων και συνεργατών έκοψε την άγιοβασιλόππιτα στο επισκοπείο της ιεράς Μητροπόλεως! Αυτό το έθιμο θεσπίσθηκε εδώ και είκοσι χρόνια από τότε δηλ που εγκαταστάθηκε ο σεβασμιώτατος ως μητροπολίτης […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Η βασιλόπιτα και το φλουρί

Ο ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης μιλάει για τη βασιλόπιτα και το φλουρί.

Διαβάστε το στο thebest.gr

Η Κοπή της Βασιλόπιττας του Ζωγραφείου

Σήμερα, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, στην αίθουσα τελετών “Δημητρίου Φραγκόπουλου” του Ζωγραφείου παρουσία του Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Περιφερείας Σταυροδρομίου, Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, του Προέδρου της Κοινότητας Σταυροδρομίου κ. Γεωργίου Παπαλιάρη, του κ. Στράτου Δολτσινιάδη εκπροσώπου του Ιδρυτού, των Διευθυντών της σχολής και των καθηγητών, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Πίττας για το 2022. Το άρθρο Η Κοπή της Βασιλόπιττας του Ζωγραφείου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Η μνήμη του Αγίου Βασιλείου στην Ερέτρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Η μνήμη του Αγίου Βασιλείου στην Ερέτρια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο